viernes, 1 de octubre de 2010
¡Amb l'esmorçar, energia per els nens!
Nombrosos estudis realitzats en els últims anys han posat de manifest la correlació entre l'esmorzar i rendiment físic i l'intel·lectual, especialment en els nens més joves, així com la seva relació amb els processos d'aprenentatge.
Se sap que l'omissió de l'esmorzar afecta la capacitat cognitiva i que esmorzar correctament té efectes beneficiosos sobre la memòria i la capacitat de concentració. A més la manca d'esmorzar pot provocar la necessitat d'una ingesta excessiva al migdia i això propicia hàbits alimentaris incorrectes.
L'esmorzar és el primer àpat del dia i ha de representar aproximadament un 25% de l'aportació energètica diària.
La composició nutricional recomanada és la que proporciona una bona quantitat d'energia, hidrats de carboni, calci, vitamines i fibra.
Per tant, l'esmorzar ideal hauria d'estar constituït per:
- Làctics: Ajuden a cobrir les necessitats de calci diàries i són a més una bona font de proteïnes.
- Cereals: Aporten l'energia necessària.
- Fruita: Facilita la utilització d'aquesta energia i és a més una font de fibra i vitamines.
Per això, és important que ensenyem a esmorzar correctament als nostres fills.
La infància és l'etapa de la vida en què comencen a instaurar-se els hàbits alimentaris, i una correcta educació nutricional té beneficis, no només a curt termini, sinó que a més proporciona les bases per a gaudir d'una bona salut i qualitat de vida en l'adolescència i posteriorment en l'edat adulta.
Carmen Pont, nutricionista de Lenoarmi.
Llicenciada en farmàcia i màster en nutrició
Mètode Lenoarmi
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario