martes, 22 de junio de 2010

Un estiu ple de magia



Consells per l'estiu de Lenoarmi


Al mar:
L'Objectiu de l'estiu és descobrir el plaer amb l'aigua. Al mar s'ha d'actuar amb molta prudència, ja que les onades són una dificultat i la sal no és massa agradable per al nadó.
La primera vegada, li hem d'explicar que l'aigua és salada ficant el seu ditet dins perquè la xucli. És bo tocar de peus a terra perquè el nen se senti més segur. Emporta't una galleda i una pala per gaudir de la sorra o una banyera inflable i així el teu fill es divertirà sense haver d'anar sempre a la vora per tocar l'aigua. Si el mar està calmat, aprofita perquè jugui amb les onades.


A la piscina:
Dins de l'aigua és millor que tu toquis de peus a terra i puguis jugar amb el teu nadó fent moviments suaus i donant un passeig dins l'aigua. Els complements de flotació li permetran experimentar la seva autonomia en el medi aquàtic: maniguets, cinturó de flotació, matalassos tous, churritos ...

A la muntanya:
Anar al camp o la muntanya serveix d'estímul per a despertar la creativitat dels més petits. Podem jugar molt sense joguines a descobrir els tresors que la natura ens regala. Així, podem descobrir l'aire buscant tot el que vola, mullar el dit amb saliva per esbrinar per on bufa el vent, tombar-nos i veure com passen els núvols ... També podem descobrir la terra recollint tot el que trobem per terra, fer camins o dibuixos amb les pedres o buscar animalets. I l'aigua, si trobem rius o rierols per poder entrar descalços.

www.lenoarmi.com

Noemí Suriol. Directora del Mètode Lenoarmi.
Fisioterapeuta especialitzada en neuropediatria, Universitat de Trier (Alemanya).

No hay comentarios:

Publicar un comentario